Ova web-stranica koristi kolačiće.
Kolačiće upotrebljavamo kako bismo sačuvali status vaše korpe i listu pregledanih proizvoda.
Nastavkom korišćenja naših internet stranica vi prihvatate našu upotrebu kolačića.

Saznajte više

  Kategorije

  A02091 BK-Dekor 25/1

  Šifra artikla: 651299


  Cena

  46,20 RSD/KG

  (Sa PDV-om)

  (0,00/5,00)

  Opis

  OPIS I PODRUCJE PRIMENE
  Mineralna praškasta masa namenjena za zaštitu i dekoraciju unutrašnjih zidnihopovršina (masa za “ŠPANSKI ZID”). Može se koristiti i kao prvi sloj pri gletovanju unutrašnjih temeljnihogrubljih maltera zbog mogucnosti debljeg nanosa u jednom sloju.

  PRIPREMA I NANOŠENJE
  Podloga na koju se malter nanosi mora biti cvrsta, cista i suva, i po potrebi impregnirana BK-Podlogom u slucaju slabih i upojnihopovršina. Pripema se vrši laganim dodavanjem praha u oko 38-40 % vode (9,5-10 l vode za 25 kgopraha), uz konstantno mešanje elektricnim mikserom do potpunog kvašenja i homogenizacije. Masu ostaviti da odstoji 10 min, zatim još jednom promešati i po potrebi dodati još malo vode za podešavanje odgovarajuce konzistencije.

  Masa se nanosi rucno nerdajucom metalnom gletericom u debljini od 1 do 3 mm zavisno od željene strukture i tehnike obrade. Tanji nanos omogucava dobijanje finije strukture dok se debljim nanosom postiže efekat grublje površine. Površina sa sveže nanetom masom se obraduje pomocu valjka koji se pre obrade natopi svežom masom (vrsta valjka zavisi takode od željene strukture). Obrada mase je moguca i drugim alatima kao što su sunder, cetka i specijalne vrste reljefnihovaljaka.

  Temperatura vazduha i podloge prilikomugradnje treba da budeou opsegu od +5oC do +30oC. Pripremljenu masu upotrebiti u roku od 2 h.

  ROK TRAJANJA
  12 meseci u originalnom pakovanju u suvoj prostoriji sa paletama.

  POTROŠNJA
  Krece se od 2-3 kg/m2, u zavisnosti od željene strukture i kvaliteta podloge.

  PAKOVANJE
  25 kg.

  Kalkulator potrošnje

  Potrebno Vam je ovog proizvoda

  Slični proizvodi